Her hengâm boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir pırtı, mobilya yahut özge bir mahzur bulunmamalıdır. Antrparantez Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.
Yangın mahdut bir dikkatsizlik sonucunda, sistematik bir aksama nedeniyle yahut natürel afetler neticesinde çıkması olası oylumlu bir tehlikedir. Yangın bapları bu tehlikelerle didar yüze kalmış olduğumız zamanlarda servuracağımız bir çıkış yolu vasıtadır. Yangın sırasında bir çok nüfus ürkü halinde olup yapması gerekenler dair bazı katılgılara düşebilmektedirler.
Sertifikasız yangın bapları da normal maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları bağırsakin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar konuşu bir dalgalı sunar.
Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı kapıya verilen isimdir.
Sadece bapnın açılması görevini adına getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda bapnın emin olarak kapanmasını sağlamlar.
Pasif yangın esirgeme sistemlerinde, yangının yayılmasını ağırlatma esas karşıır ve binalar yangına dayanıklı malzemelerle oluşturulur. İnnova Yangın Kapıları, bu yangın taksimmlerini mukayyet olmak ve yangının sınırlı bir alanda kalmasını getirmek bağırsakin kullanılır.
Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların bizatihi kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten daha koca mukavemet ve korozyona dayanıklılık katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı özümlemeında tercih edilen bir malzemedir.
Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Evgin çıkış Yangın kapısı bapsı ismi ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca bünyeda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında gönül ve orospu kaybını önlemek amacı ile 120 dakika süresince faziletli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış hususüne haklı ürkü bar kolu bulunmasıdır.
Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın merdiveni ile ilişkin kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.
Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın düzgün testleri bünyelmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile ilgili istikşaf ihya çtuzakışmalarımız vardır.
Mafevkda vaziyet kayran kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.